slovenských

Házirend

 1. A tavon horgászni a tárgyévre vonatkozó szabályok, előírások ismeretében, illetve államijegy és napijegy birtokában lehetséges.
 2. Napijegy váltható a horgásztónál található halőrháznál.
 3. Gépkocsival való behajtás a horgászoknak akkor lehetséges,amennyiben beleegyeznek hogy távozáskor az autó átvizsgálásra kerül! Van lehetőség autó nélkül is lemenni horgászni a tópartra! Az esetleges látogatóknak a gépjárműveket minden esetben kérjük a parkolóban hagyni!!
 4. Horgászni CSAK KIFEJEZETTEN a horgászatra kijelölt,kiülőkkel ellátott helyeken szabad! Szigorúan TILOS az öblökben,szigeten,utca front felőli helyeken a horgászat,oda semmilyen céllal nem szabad a horgászoknak bemenni.Ezeket a területeket éjjellátó vadmegfigyelő kamerákkal folyamatos ellenőrzés alatt tartom!
 5. A sportjegyet vásárlók nem hozhatnak magukkal kísérőt a horgásztó területére,nekik 500ft /fő áron lehet bejönni.
 6. A "halas" jegy nappali horgászat esetén már tartalmaz egy fő kísérő jegyet is,több fő esetén 500ft/fő áron jöhetnek be a látogatók,kísérők.
 7. (A 10 év alatti gyerek esetében ingyenes) vagy fenntartom  jogot az egyedi elbírálásra is!
 8. Az éjszakai horgászatnál minden kísérőnek jegyet kell váltani,500ft/fő áron.
 9. A nagytestű halaink védelme érdekében KÖTELEZŐ a pontymatrac vagy halbölcső használata! Ezek valamelyike megléte nélkül nem lehet megkezdeni a horgászatot sem!
 10. A napi beszórható etetőanyag mennyisége MAXIMUM 3 kg!
 11. A horgásztó területén megszűnt a ki-be jövés menés!Ha valaki bármilyen okból befejezi a horgászatot és elhagyja a tó területét,Ő már nem jöhet vissza csak ha újabb napijegyet vásárol. Természetesen itt is egyedileg elbírálhatom és engedélyezhetem,különleges esetekben!A több napig itt tartózkodó horgászok napi egy alkalommal elhagyhatják a tó területét,pl. bevásárlás céljából.
 12. A horgásztó területére: Látogatók,kirándulók,nézelődők,vagy bármilyen NEM horgászati céllal érkezők,500ft/fő áron jöhetnek be.
 13. A napijegyet távozáskor kérjük leadni a halőrnek,tulajdonosnak.
 14. Ponty tilalom nincs, horgászata egész évben biztosított!
 15. Szürke harcsa tilalom nincs,4kg alatt elvihető,a 4kg feletti példányok pedig megvásárolhatóak.
 16. Csuka méret korlátozás 40cm. Tilalom van rá: Február 1-Március 31 között.
 17. Süllő méret korlátozás 40cm. Tilalom van rá: Március 1-Április 30 között.
 18. A horgásztó területén horgászni, pihenni, csak mások nyugalmának megzavarása nélkül engedélyezett! Hangosan énekelni,kiabálni,zenét bömböltetni TILOS!
 19. Horgászni felnőtteknek 2 db bottal, 2-2 horoggal lehet.Harmadik botnak keszegelő bot sem lehet bent !!!
 20. Ifjúságiaknak (14 éves korig)1 db bottal, 2 horoggal lehet.(3kg apróhal vihető el!)
 21. Gyermek horgásznak (8 éves korig)1 db bottal, úszókészséggel és nagykorú felügyelete mellet lehet.(3kg apróhal vihető el)
 22. Mindhárom esetben van lehetőség +1 botra is jegyet váltani,aminek díja 1500FT.(+1 nemes hal is elvihető)
 23. Egész évben tilos megtartani a védelem alatt álló, továbbá a kívülről akadt vagy méretkorlátozás alá eső halat.Ezeket a horgász köteles azonnal visszaengedni!
 24. Az 4 kg feletti halak nem vihetők el! Ezeket a halakat kifogójukkal együtt lefényképezzük és a halat visszaengedjük! 
 25. A kifogott halat a tartószákba helyezés után közvetlenül fel kell jegyezni a napijegyen található fogási naplóba.
 26.  A kifogott halak cseréje, átadása-ajándékozása szigorúan tilos!
 27. Tilos a kifogott halat ártó tényezőknek kitenni!
 28. A nagytestű 4 kiló feletti halat kötelező mérlegelni. Fényképezni a tulajdonos engedélyével (Tel.: +36-30/320-9030 (S.Csaba) csak körültekintően és a legrövidebb idő alatt a megfelelő feltételek és felszerelések (pontymatrac)megléte esetén lehetséges. A nagytestű 4kg súlyú feletti halakat haltartóban tárolni még rövid időre is Tilos!
 29. Amennyiben valaki megszegi a szabályokat,azt a személyt  minimum 1 évre kitiltom a horgásztó területéről!
 30. Ha valakit hal eltulajdonításán érek,minden esetben rendőri intézkedést kérek.