slovenských

Házirend

 1. A tavon horgászni a tárgyévre vonatkozó szabályok, előírások ismeretében, illetve állami jegy és napijegy birtokában lehetséges.
 2. Napijegy váltható a horgásztónál található halőrháznál.
 3. A gépjárművel való behajtás a közvetlen tópartra, kizárólag a ki és bepakolás időtartamára megengedett.A gépkocsikat az erre kijelölt parkolóba kötelező hagyni a horgászat vagy látogatás idejére.
 4. Horgászni CSAK KIFEJEZETTEN a horgászatra kijelölt,kiülőkkel ellátott helyeken szabad! Szigorúan TILOS az öblökben vagy az utca front felőli helyeken a horgászat,oda semmilyen céllal nem szabad a horgászoknak bemenni.Ezeket a területeket éjjellátó vadmegfigyelő kamerákkal folyamatos ellenőrzés alatt tartom!
 5. A napijegy csak a horgász belépő jegyét tartalmazza, a kísérőnek,látogatónak külön belépőt kell fizetnie.
 6. (Ez 5 év alatti gyerek esetében ingyenes) de fenntartom a jogot az egyedi elbírálásra is!
 7. A nagytestű halaink védelme érdekében KÖTELEZŐ a HALBÖLCSŐ,esetleg NAGYMÉRETŰ VASTAG pontymatrac használata,valamint a szájfertőtlenítő is! Ezek valamelyike megléte nélkül nem lehet megkezdeni a horgászatot sem!Matrac és bölcső nálunk is bérelhető!
 8. A napi beszórható etetőanyag mennyisége MAXIMUM 10 kg!
 9. A horgásztó területén megszűnt a ki-be jövés menés!Ha valaki bármilyen okból befejezi a horgászatot és elhagyja a tó területét,Ő már nem jöhet vissza csak ha újabb napijegyet vásárol. Természetesen itt is egyedileg elbírálhatom és engedélyezhetem,különleges esetekben!A több napig itt tartózkodó horgászok napi egy alkalommal elhagyhatják a tó területét,pl. bevásárlás céljából.
 10. A horgásztó területére: Látogatók,kirándulók,nézelődők,vagy bármilyen NEM horgászati céllal érkezőknek látogató vagy kísérő jegyet kell váltaniuk.
 11. Ponty tilalom nincs, horgászata egész évben biztosított!
 12. Ragadozó halra pergetni,élő hallal horgászni TILOS,csak és kizárólag előzetes megbeszélés és egyeztetés után van rá lehetőség,egyedi feltételekkel !!!
 13. Szürke harcsa tilalom nincs,bármekkora súlyú példányok megvásárolhatóak.
 14. Csuka méret korlátozás 40cm. Tilalom van rá: Február 1-Március 31 között.
 15. Süllő méret korlátozás 40cm. Tilalom van rá: Március 1-Április 30 között.
 16. A horgásztó területén horgászni, pihenni, csak mások nyugalmának megzavarása nélkül engedélyezett! Énekelni,kiabálni,zenét hangosan hallgatni és erősen ittas állapotban horgászni TILOS!
 17. Horgászni felnőtteknek 2 db bottal, "elhagyós" szerelékkel,botonként 1db,kizárólag szakáll nélküli vagy mikro szakállas horoggal lehet.
 18. Harmadik botnak keszegező bot sem lehet bent !!!
 19. Ifjúságiaknak (14 éves korig)1 db bottal, 1 horoggal lehet.
 20. Gyermek horgásznak (10 éves korig)1 db bottal, úszókészséggel és nagykorú felügyelete mellet lehet.
 21. Mindhárom esetben van lehetőség +1 botra is jegyet váltani,aminek díja +1000FT.
 22. A 3,5 kg feletti békés halak nem vásárolhatóak meg! Ezeket a halakat kíméletes bánásmód mellett lefényképezzük és a halat visszaengedjük! 
 23. A kifogott,megvásárolni kívánt halat a tartószákba helyezés után közvetlenül jelezni kell a tulajdonosnak.(0630-320-9030)
 24.  A kifogott, megvásárlásra szánt halak haltartóban való cserélgetése tilos!
 25. Tilos a kifogott halat ártó tényezőknek kitenni!
 26. A nagytestű 7 kiló feletti halakat kötelező mérlegelni. Fényképezni és mérlegelni  körültekintően, és a LEGRÖVIDEBB idő alatt a megfelelő feltételek és felszerelések (pontybölcső)megléte esetén lehetséges. A HAL MAXIMUM 2 PERCET LEHET A PARTON!!!A nagytestű 3,5kg súlyú feletti halakat haltartóban tárolni még rövid időre is Tilos!
 27. A halakat KIZÁRÓLAG guggolva vagy ülve,a pontymatrac felett szabad fényképezni!Állva történő fényképezés SZIGORÚAN TILOS!
 28. A kisebb méretű halaknak (dévér,kárász,stb)is kijár a kíméletes bánásmód,dobálni őket is tilos,valamint merítővel való kiemelésük köt