slovenských

Házirend

 1. A tavon horgászni a tárgyévre vonatkozó szabályok, előírások ismeretében, illetve állami jegy és napijegy birtokában lehetséges.
 2. Napijegy váltható a horgásztónál található halőrháznál.
 3. A gépjárművel való behajtás a közvetlen tópartra, kizárólag a ki és bepakolás időtartamára megengedett.
 4. A gépkocsikat az erre kijelölt parkolóba kötelező hagyni a horgászat vagy látogatás idejére.
 5. A napijegy csak a horgász belépő jegyét tartalmazza, a kísérőnek,látogatónak külön belépőt kell fizetnie.
 6. (Ez 5 év alatti gyerek esetében ingyenes) 
 7. A nagytestű halaink védelme érdekében KÖTELEZŐ a HALBÖLCSŐ,esetleg NAGYMÉRETŰ OLDALFALAS pontymatrac használata,valamint a szájfertőtlenítő is! Ezek valamelyike megléte nélkül nem lehet megkezdeni a horgászatot !
 8. Matrac és bölcső nálunk is bérelhető!
 9. Horgászni felnőtteknek 2 db bottal, "elhagyós" szerelékkel,botonként 1db,kizárólag szakáll nélküli vagy mikro szakállas horoggal lehet.
 10. Harmadik botnak keszegező bot sem lehet bent !!!
 11. Gyermek és ifjúsági jeggyel 1 bottal és 1 horoggal lehet,nagykorú felügyelete mellett.(éjszaka nem engedélyezett!)
 12. A kifogott hal MAXIMUM 2 PERCET LEHET A VÍZPARTON!A HALAKAT FÉNYKÉPEZNI KIZÁRÓLAG A PONTYBÖLCSŐ FELETT/BENNE TARTVA,ÉS GUGGOLÓ VAGY ŰLŐ POZICÍÓBAN MEGENGEDETT!!!ÁLLVA TÖRTÉNŐ FÉNYKÉPEZÉS TILOS!!!
 13. A nagytestű 10 kiló feletti halakat kötelező jelezni a halőrnek. Fényképezni és mérlegelni  körültekintően, és a LEGRÖVIDEBB idő alatt a megfelelő feltételek és felszerelések (pontybölcső)megléte esetén lehetséges. 
 14. A nagytestű 4kg feletti halakat haltartóban tárolni még rövid időre is Tilos!
 15. A nagytestű halakat kézben hozni-vinni tilos!A vízbe kizárólag pontymatracba vagy halmérlegelőben szabad visszahelyezni.
 16. A kisebb méretű halaknak (dévér,kárász,stb)is kijár a kíméletes bánásmód,dobálni őket is tilos,valamint merítővel való kiemelésük KÖTELEZŐ
 17. A horgásztó területén horgászni, pihenni, csak mások nyugalmának megzavarása nélkül engedélyezett!
 18.  Énekelni,kiabálni,zenét hangosan hallgatni és erősen ittas állapotban horgászni TILOS!!!!!!
 19. A horgásztó területére: Látogatók,kirándulók,nézelődők,vagy bármilyen NEM horgászati céllal érkezőknek látogató vagy kísérő jegyet kell váltaniuk.
 20. Ragadozó halra pergetni,élő hallal horgászni TILOS,csak és kizárólag előzetes megbeszélés és egyeztetés után van rá lehetőség,egyedi feltételekkel !!!
 21. A 4 kg feletti békés halak nem vásárolhatóak meg! Ezeket a halakat kíméletes bánásmód mellett lefényképezzük és a halat visszaengedjük.